ialovenionline
36

GALERIE FOTO. Cu o întârziere de 4 ani, astăzi a fost inaugurat Complexul Turistic Sportiv Costești

27 august 2023
1494 vizualizări

Astăzi, 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, a fost inaugurat Complexul Turistic Sportiv Costești. Proiectul a început în 2017 și trebuia să fie executat în următorii 2 ani, însă lucrările au durat tocmai 6 ani. La evenimentul de inaugurare a Complexului a participat gazda evenimentului – Primăria Costești, conducerea raionului Ialoveni, primari din raion, oaspeți naționali, cât și din România. 32,4 milioane lei au fost cheltuiți pentru construcția Complexului, care își propune să devină gazdă a competițiilor sportive între tinerii din localitățile Costești, Molești, Hansca, Zîmbreni, Pojăreni, Ialoveni și întreg centrul Republicii Moldova. 

Complexul are o capacitate de 1500 de locuri pentru suporteri, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu capacitatea 105×68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardelor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectată.

„Ne bucurăm nespus de mult pentru realizarea și finanțarea acestui proiect pentru localitatea  noastră. Sper că localitatea, cât și tot raionul Ialoveni, va beneficia de condiții bune pentru a petrece o viață normală în societate”, a spus Vasile Bortă, primarul satului Costești.

„Participăm astăzi la un eveniment destul de important în viața satului Costești, a raionului Ialoveni, cât și a Republicii Moldova. Astăzi sărbătorim 32 de ani de la Independența Republicii Moldova. În acești 32 de ani am contribuit cu toții să avem o țară democratică, să fim recunoscuți în lume, să ducem faima poporului nostru pe toate meridianele lumii. Astăzi, prin deschiderea acestui edificiu modern la Costești, care corespunde tuturor cerințelor, este o mare sărbătoare. Eu vă felicit cu aceast eveniment important și vă doresc sănătate. La mulți ani Costești! La mulți ani Republica Moldova! Să fim patrioți, să fim uniți și să dezvoltăm țara noastră, Republica Moldova”, a spus președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru.

 Dragoș Hîncu, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal promite meciuri internaționale jucate la Costești. „Asistăm astăzi la un eveniment frumos de anvergură mare pentru o localitate, cum este Costești, crearea unei  infrastructuri sportive pentru voi consătenii. (…) Va doresc că pe acest teren să se desfășoare foarte multe evenimente sportive, cu rezultate frumoase. Stadionul întrunește condițiile pentru desfășurarea competițiilor mari.  Eu vă promit că o să aducem pe acest teren meciuri importante, naționale și internaționale”, a spus vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal. 

„Vă felicit pe toți cu Ziua Independenței Republicii Moldova, sperăm ca vizita noastră să fie încă o căramidă la independența voastră de 32 de ani. Să știți că prezența noastră nu este întâmplătoare. Astăzi a fost prima ședință de lucru în care am pus temelia unei înfrățiri, se înfrățește localitatea Costești cu comuna Șcheia. Din momentul acesta, comuna Șcheia va fi mereu alături de dumneavoastră”, a spus Andriciuc Vasile, primarul comunei Șcheia, județul Suceava, România.  

Suma totală a proiectului  – 32,4 milioane lei, dintre care din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR) – 22,5 milioane lei, iar suplimentar, Federația Moldovenească de Fotbal a oferit terenului nou construit gazonul artificial și scaunele care au fost instalate în tribunele construite în cadrul proiectului de dezvoltare regională, în valoare de 2,2 milioane lei. De asemenea, financar a contrinuit și Consiliul Raional Ialoveni cât și Primăria Costești.

Primăria Costești a expediat către primăriile partenere – Hansca, Zîmbreni, Ialoveni, Pojăreni, Molești, demersuri prin care solicită mijloace financiare pentru finalizarea Complexului turistic Sportiv din Costești, însă niciuna nu a răspuns pozitiv la aceste demersuri.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările