ialovenionline
copierea la bac este interzisa

În Raionul Ialoveni sunt 349 de candidați la bacalaureat. Iată orarul examenelor

3 iunie 2024
611 vizualizări

Pe 4 iunie încep examenele de bacalaureat în sesiunea 2024. 18 800 de candidați, dintre care 2 514 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare sunt așteptați să susțină examenele. În Raionul Ialoveni sunt 349 de candidați ce vor exercita probele în cele două centre de Bac.

Pe 4 iunie va avea loc primul examen la limba şi literatura română pentru candidaţii alolingvi. Următorul va fi examenul la limba de instruire, pe 7 iunie, pentru toţi elevii şi pe 11 iunie cel de la limba străină.

Pe 14 iunie, liceenii vor susţine examenul de profil: proba la matematică pentru cei de la profilul real, istoria românilor şi universală pentru profilul umanist, examenul la profilul arte şi proba la sport.

Proba de examen la solicitare a fost programată pe 18 iunie. Liceenii au avut posibilitatea să aleagă dintre discipline, precum: geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica.

Pe data de 21 iunie va avea loc ultimul examen la limba maternă: ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Screenshot 2024 06 02 at 16.56.31

În raionul Ialoveni sunt 349 de candidați înscriși să susțină examenele în cele două centre de Bac: „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni și „Ion Pelivan” din Răzeni, spune Natalia Frunza, Șefa-adjunctă, la Direcția Generală Educație Ialoveni.

Amintim că la sesiunea curentă de bacalaureat, 2594 de elevi vor avea nota zece din oficiu la limba străină, cu 400 mai mulți față de anul trecut, iar 61 de tineri vor obține nota 10 automat la informatică, informează Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. În Raionul Ialoveni sunt 58 de elevi cu nota zece din oficiu, scutiți de examenul de bacalaureat.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările