ialovenionline
ghereta Alexandru cel Bun

Instanța de judecată a dispus demolarea gheretei de lângă Oficiul Poștal Ialoveni

17 noiembrie 2023
435 vizualizări

Ghereta de pe strada Alexandru cel Bun din Ialoveni, de lângă Oficiul Poștal, va fi demolată, după ce Primăria Ialoveni a obținut câștig de caută în instanța de judecată. Mai mult, agentul economic va achita o amendă de 12.500 de lei.

Petru Durnescu, agentul economic căruia îi aparține ghereta, a refuzat să vorbească despre decizia instanței: „Nu comentez nimic”, a spus Durnescu reporterului IaloveniOnline. De asemenea, acesta a refuzat să spună dacă va ataca decizia Judecătoriei Hîncești în instanța superioară sau nu. 

La data de 9 noiembrie, Judecătoria Hîncești sediul Ialoveni, a examinat cauza contravențională intentată de Primăria Ialoveni în privința lui Petru Durnescu, pe motiv că a construit fundația și a amplasat o gheretă pe terenul său privat, în adiacentul Oficiulu Poștal Ialoveni, fără a avea autorizație. Amintim că, la acea etapă, viceprimarul orașului Ialoveni, Radu Chilaru, spunea că anumite construcții s-au făcut inlcusiv pe teritoriu public. „Calea de acces spre butic, care a fost betonată, este integral pe teritoriul Primăriei. Cu atât mai mult, sub beton sunt rețele de apă și gaz”, spunea Chilaru.

De asemenea, Petru Durnescu a a cerut anularea procesului – verbal întocmit de Primărie, pe motiv că la întocmirea procesului au fost întocmite erori materiale, însă instanța de judecată a respins contestația acestuia. 

În instanța de judecată, Petru Durnescu a declarat că a început lucrările la gheretă după ce a obținut permisiunea de la primărie și arhitect, însă nu știa că are nevoie și de autorizație. Când a primit prescripția de la Primărie, în care se spunea că construcția a fost făcută fără autorizație, ghereta era deja construită. De asemenea, Petru Durnescu a declarat la ședința de judecată că nu a știut că a depășit hotarul terenului său privat și că o parte din construcție se află pe teren public.

Screenshot 2023 11 17 at 12.01.22

Instanța de judecată indică că, făptuitorul era obligat să obțină certificatul de urbanism, autorizația de construire și a avizelor prevăzute de lege, astfel, faptele acestuia au fost calificate corect și întrunesc elemente constituitive contravenționale (art. 179, Cod Contravențional). 

Astfel, Judecătoria Hîncești sediul Ialoveni l-a găsit vinovat pe Petru Durnescu pentru construcția neautorizată a gheretei, aplicându-i o sancțiune de 250 de unități convenționale, echivalentul a 12.500 de lei. De asemenea, instanța a dispus demolarea construcției, din contul agentului economic.

Screenshot 2023 11 17 at 12.02.07
Screenshot 2023 11 17 at 12.02.27


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările