ialovenionline
DBubulici 8129foto: diez.md

Managerul Brutăriei Bardar: Odată cu integrarea europeană, vom avea beneficii evidente

7 iulie 2024
228 vizualizări

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va aduce o serie de avantaje tuturor cetățenilor țării noastre, inclusiv mediului de afaceri, care va avea oportunități și mai mari de creștere. Despre acest lucru vorbește Victor Niscorică, CEO Brutăria Bardar. 

Acesta spune că, odată cu integrarea europeană, afacerilor din Republica Moldova vor învăța să facă business mult mai elevat, după noi standarde de calitate. 

„Făcând parte din Uniunea Europeană, mă aștept clar: noi ca și business vom avea beneficii evidente de a exporta pe o piață mai mare, respectiv de a avea un volum de afacere mai mare. Dar, mai mult decât atât: vom intra pe o piață cu o cultură de comunicare și o cultură mult mai elevată de a face business. Astfel, vom învăța și noi cum să faci business la anumite standarde de calitate”, spune Victor Nistorică. 

Despre oportunitățile pe care le va avea businessul moldovenesc după integrarea europeană scrie și ministrul economiei, Dumitru Alaiba. Acesta enumeră următoarele avantaje:

  • Sporirea competitivității. Integrarea în piața unică europeană va stimula concurența, întreprinderile devenind mai eficiente și mai inovative.
  • Acces la o piață extinsă. Antreprenorii vor exporta produsele și serviciile lor pe o piață de peste 450 milioane de consumatori, fără bariere comerciale sau vamale.
  • Finanțări și fonduri europene. Antreprenorii vor avea acces la diverse programe de finanțare și fonduri structurale europene destinate dezvoltării afacerilor, inovării și creșterii competitivității.
  • Participarea la rețele europene și inițiative de cooperare economică deschide noi oportunități de parteneriate și colaborări internaționale.

Amintim, la 25 iunie, a fost dat start negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE. Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE în martie 2022 și a primit statut de candidat în luna iunie a aceluiași an. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările