ialovenionline
Cort3foto: Consiliul Raional Ialoveni

Măsuri anti-caniculă: Un cort de prim ajutor a fost instalat în scuarul Consiliului Raional Ialoveni

11 iulie 2024
219 vizualizări

Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu Secția Situații Excepționale a IGSU și Centrul de Sănătate Ialoveni, a instalat un cort de prim ajutor pentru cetățeni în scuarul Consiliului raional. Acțiunea are loc în contextul codului roșu de caniculă anunțat în majoritatea teritoriului Republicii Moldova, valabil până la 17 iulie.

Aici, oamenii care întâmpină greutăți din cauza căldurii, vor găsi apă, un specialist medical și un angajat al serviciilor situații excepționale.

Cort2

Deocamdată nu se cunoaște perioada în care acest cort se va afla în scuarul Consiliului. Președinta raionului, Natalia Eremia, declară că acesta va fi menținut atâta timp cât afară vom avea caniculă.

„Cei care vor să bea o cană cu apă sau care întâmpină dificultăți se pot apropia pentru a se odihni și pentru a li se acorda primul ajutor medical”, spune Natalia EREMIA.

Specialistul medical din cortul instalat în scuarul Consiliului are tonometru, glucometru, dar și întreg echipamentul necesar pentru primul ajutor medical, mai spune medicul Gheorghe Rezeșu: „Orice om care nu se simte bine, se poate adresa. Azi s-au adresat oameni cu tensiune, de exemplu. Orice om se poate adresa, și el va fi ajutat, ori direcționat către alți specialiști”.

„Îndemnăm cetățenii să fie prudenți și să evite expunerea îndelungată la soare, să poarte haine de culori deschise și să se hidrateze consumând lichide”, se mai spune într-un comunicat al Consilului Raional. Alte recomandări pentru a face față căldurii, găsiți aici: Cod roșu de caniculă. Cum să suportăm mai ușor căldura.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările