ialovenionline
stema mitropolia

Mitropolia Moldovei anunță că l-a oprit pe preotul din Malcoci din oficierea celor sfinte, după plecarea acestuia la Mitropolia Basarabiei

14 noiembrie 2023
4279 vizualizări

Cinci preoți, printre care și preotul Andrei Oistric din Malcoci, de la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” au fost eliberați din funcția de paroh și opriți de a oficia cele sfinte, după ce au părăsit rândurile Bisericii subordonate Patriarhiei Rusiei și au trecut la Mitropolia Basarabiei. Anunțul a fost făcut astăzi, 14 noiembrie, printr-un comunicat, distribuit de Mitropolia Moldovei.

„Având în vedere părăsirea samavolnică și lipsită de temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ținând cont de nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare, dar și pentru încălcarea jurământului depus la hirotonie, sunt eliberați din funcția de paroh și opriți de a oficia cele sfinte, începând cu data de 14 noiembrie 2023”, notează instituția.

Lista celor cinci preoți sunt: 

  • Prot. mitr. Vetcisalv Cazacu, paroh al bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strășeni.
  • Prot. mitr. Andrei Oistric, paroh al bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil ” din s. Malcoci, r. Ialoveni.
  • Prot. mitr. Petru Eșanu, cleric al bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strășeni.
  • Prot. Stanislav Atamanenco, paroh al bisericii „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina.
  • Preot Ioan Buciucianu, paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Făgureni, r. Strășeni.

Amintim, că la sfârșitul lunii iunie Mitropolia Moldovei, a informat de asemenea printr-un decret că preotul Alexei Sîrbu din Puhoi „a fost oprit de a oficia cele sfinte, începând cu data de 27 iunie 2023, până la aducerea pocăinței depline în fața ierarhului și revenirea în clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Screenshot 2023 11 14 at 18.33.32

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările