ialovenionline

Guvernare locală

teren str Basarabia x Mihai Viteazul

Modificări ale destinațiilor unor terenuri din Ialoveni: unele aprobate, altele respinse de consilieri

31 mai 2024
243 vizualizări

Consiliul orășenesc Ialoveni a aprobat modificarea destinației unor terenuri din orașul Ialoveni:

Primul teren este amplasat în extravilanul orașului Ialoveni. Consilierii au aprobat modificarea destinației acestuia din agricol în agro-industrial. „Avem o livadă de vișini și vrem să avem unde să depozităm aceste vișini” a spus reprezentanta proprietarului terenului.

Captura de ecran din 2024 05 24 la 15.39.33

Un alt proiect a vizat schimbarea destinației unui teren din „grădini” în teren „pentru construcții locative”. Viceprimarul orașului, Veaceslav Cernat, a declarat că în cadrul măsurărilor masive, acest teren a fost înregistrat eronat drept „grădini”, deși acolo a fost cândva o casă. Consilierii au aprobat modificarea solicitată de proprietarul terenului de la intersecția străzilor Mihai Viteazul și Basarabia și au modificat destinația terenului din „grădini” în „construcții locative”. „Ca să evităm interpretările, destinația prevede construcția unei case locative individuale”, a subliniat consilierul Vitalie Lavric, în cadrul comisiei de specialitate.

De menționat că anterior, proprietarul terenului intenționa să construiască pe acest teren un bloc multietajat, însă consilierii nu au fost de acord. Detalii: AICI și AICI.

teren str Basarabia x Mihai Viteazul

Pentru alte două terenuri, însă, consiliul a refuzat să schimbe destinația din agricol în agro-industrial. Comisia funciară și comisia administrativă au dat aviz negativ acestui proiect, pe motiv că proprietarul nu ar fi coordonat intențiile sale cu proprietarii terenurilor adiacente. Este vorba despre două terenuri aflate în imediata apropiere de drumul Ialoveni-Costești:

Captura de ecran din 2024 05 18 la 15.29.54

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările