ialovenionline
Igor Ciofu Nimoreni

O stradă din Nimoreni, redenumită în memoria lui Igor Ciofu, decedat în urma atacului de la Aeroportul Chișinău

19 octombrie 2023
1591 vizualizări

O stradă din satul Nimoreni va fi redenumită în cinstea lui Igor Ciofu, una din victimele atacului din 30 iunie 2023 de la Aeroportul Internațional Chișinău. Igor Ciofu era locuitor al satului Nimoreni.

Inițiativa de denumire a unei străzi în cinstea cetățeanului decedat la datorie aparține primarului localității, Andrei Covali. Dezicia însă a fost luată de Consiliul sătesc Nimoreni, în cadrul ședinței din 19 septembrie.

Conform deciziei, strada Independenței va fi redenumită în strada Eroul Ciofu Igor. De asemenea, prin decizia Consiliului, Igor Ciofu a fost declarat Cetățean de Onoare al satului Nimoreni, postmortem.

Amintim, în urma atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, din 30 iunie 2023, au decedat două persoane: un angajat din securitatea aeroportuară, Igor Ciofu, și un polițist de frontieră – Serghei Muntean. Un cetățean al Tadjikistanului a primit refuz de a intra în Republica Moldova din considerente de securitate. În timp ce era transferat în zona sterilă pentru a fi deportat, el a luat arma unui ofițer de securitate de la aeroport, cu care a omorât cele două persoane. Bărbatul era căutat de autoritățile din Tadjikistan pentru răpirea, cu o săptămână mai devreme, a unui șef al unei bănci din Tadjikistan. Acesta a decedat la spital, după câteva zile de la atacul armat, fiind și el rănit în urma schimburilor de focuri.

Inspector de securitate, Ciofu Igor, avea doar 40 de ani, un tată iubitor a 3 copii. Activa în serviciul securitate al aeroportului din 2022, fiind ofițer pensionat din cadrul SPPS, se spunea atunci, după atacul armat, într-un mesaj al Aeroportului.

„Igor Ciofu este băștinaș din Nimoreni, s-a născut și a locuit aici toată viața. A lucrat în paza prim-ministrului. Acum, ultima perioada, fiind la pensie, muncea în securitate la aeroport. Familie cu 3 copii de 17, 14 și 6 anișori. O familie de gospodari. Tatăl lui a fost polițist toată viața, a decedat acum recent, iar mama a fost profesoară toată viața”, spunea atunci și primarul de Nimoreni, Andrei Covali.

58 651c092104a74 page 0001


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările