ialovenionline

Guvernare locală

Brown Cream Aesthetic Photo Colage 12

Primăria Costești își asumă să fie transparentă și condamnă abuzurile fostei conduceri a localității în raport cu presa

3 mai 2024
820 vizualizări

Primăria Costești a luat act de cunoștință de Raportulului de țară privind situația drepturilor omului în Republica Moldova pentru anul 2023, publicat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în care se menționează incidentul de îngrădire a accesului la informații pentru reportera IaloveniOnline de către fostul primar de Costești, Vasile Bortă. Ba mai mult, în cadrul ședinței consiliului din 3 mai 2024, actuala conducere a primăriei Costești condamnă comportamentul ex- primarului Vasile Bortă și își asumă angajamentul să fie cât mai transparenți și astfel de situații „să nu se mai repete”.  

„Este o pată pentru localitate, iar propunerea mea este să luăm act de acest raport și să condamnăm asemenea acțiuni. Totodată să ne angajăm ca asemenea acțiuni să nu se mai repete” a spus consilierul local Mircea Sula.

Subiectul a fost inclus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței și a fost votat unanim de consilieri.

Amintim, Primăria Costești a ajuns în atenția Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, după ce în luna iunie 2023, ex-primarul localității, Vasile Borta a refuzat să ofere informații reporterei IaloveniOnline, privind proiectele de decizie  a Consiliului local Costești. Drept reacție, nouă organizații neguvernamentale din domeniul mass-media au semnat o declarație comună prin care au condamnat tentativa primarului satului Costești de a împiedica accesul jurnaliștilor IaloveniOnline la proiectele de decizii ale Consiliului sătesc și solicitau alesului local să respecte obligațiile ce decurg din legislația privind transparența în procesul decizional.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările