ialovenionline
Sursă foto: www.facebook.com/ala.nemerencoSursă foto: www.facebook.com/ala.nemerenco

Reacția Ministrei Sănătății, după descinderea CNA la Spitalul Raional Ialoveni

19 iulie 2023
479 vizualizări

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție, după ce Procuratura Anticorupție a anunțat despre cei doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni care au fost documentați de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-o cauză penală de corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți de perceperea mijloacelor financiare ilicite în zeci de episoade. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ministra Sănătății comentează comunicatul emis de Procuratura Anticorupție. „ Acum e clar de ce sunt rânduri, de ce pacienții sunt nemulțumiți indiferent de schimbările care au loc în sistem?  Cei care nu se vor lasă de năravurile vechi, cu regret, vor trebui să aibă parte și de așa evenimente. Cu greu, inclusiv prin alte mecanisme la care lucrăm, dar sistemul de sănătate se va curăța de corupție și va deveni unul pentru oameni. Este un proces anevoios, dar odată pornit, ireversibil”, a scris Ala Nemerenco.

Vezi reacția directorului Spitalului raional Ialoveni, Dinu Șargu aici.

În urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate, au fost ridicate sume de bani, în lei și diferită valută, precum și unele registre de evidență relevante anchetei.

Procuratura Anticorupție mai anunță că ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările