ialovenionline

Guvernare locală

Primaria Ialoveni ianuarie 2022 1

Reacția Primăriei Ialoveni în urma publicării articolului privind informațiile radiate în actele administrative

25 iulie 2023
461 vizualizări

Primăria Ialoveni reacționează după articolul publicat de IaloveniOnline în care sunt radiate informații din actele administrative, sub pretextul protecției datelor cu caracter personal. 

„Primăria Ialoveni consideră că articolul publicat nu corespunde realității, ori persoana care a publicat acest articol urma să se documenteze cu referire la acest subiect, am informat și informăm în continuare referința făcută de reprezentantul Guvernului care a făcut trimitere la documentul de bază, inclusiv la instruirile desfășurate de instituțiile responsabile și au tălmăcit anume așa publicarea actelor emise cum sunt arătate de toate primăriile, ori în cazul dat putem acuza toate primăriile de aceasta. Mai mult, noi am informat că suntem permanent deschiși și disponibili de a oferi orice informație cerută legal, inclusiv și în cazul dat am expediat și dacă este necesar vom prezenta și mai multe extrase din acte care face claritate la acest capitol, care ar fi interesul Primăriei de a ascunde datele primarului și a funcționarilor dacă acest lucru i-l puteți prelua online de pe pagina oficială sau fb fără careva impedimente. Noi vom publica pe pagina oficială actul de bază pentru a face lumină la acest subiect pentru a exclude ,, excesul de zel,, ”, comentează primăria, pe o rețea de socializare.

Amintim că, Direcția administrație publică a Cancelariei de Stat ne-a confirmat că radierea numelor persoanelor cu demnitate publică din actele oficiale este un exces de zel. „Colegii noștri din administrația publică locală deseori au fost penalizați de către  Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) și nu doar că evită, dar se tem de penalizare încât radiază tot sau aproape tot.”

Articolul integral poate fi citit aici.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările