ialovenionline

Guvernare locală

Screenshot 2023 05 28 11.43.41

Satul Ulmu se va înfrăți cu comuna Zărnești din România

28 mai 2023
1127 vizualizări

La ședința Consiliului local din satul Ulmu, desfășurată pe 23 mai, consilierii au aprobat acordul de înfrățire și cooperare dintre satul Ulmu și comuna Zărnești, județul Buzău, România. Astfel, comuna Zărnești este a doua comună din România care a realizat acord de înfrățire cu satul Ulmu, prima fiind comuna Todirești, din județul Iași.

Acordul de înfrățire și cooperare prevede consolidarea și dezvoltarea reciprocă a relațiilor economice, culturale, de antreprenoriat și comerciale dintre cele două localități.

Primarul localității, Veaceslav Druceanu a fost împuternicit să semneze pentru și în numele localității, acordul de înfrățire și cooperare.

Screenshot 2023 05 28 10.53.06

Zărnești este o comună în județul Buzău, România, formată din satele Comisoaia, Fundeni, Pruneni, Vadu Sorești și Zărnești. Populația comunei Zărnești este de 5.459 de locuitori.
Principalele zone locuite sunt situate în partea vestică a comunei, în valea Câlnăului. Comuna are cinci obiective ce sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Buzău ca monumente de interes local, patru ca situri arheologice și unul ca monument de arhitectură. Monumentul de arhitectură este conacul Marghiloman din centrul satului Fundeni, ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

20190325 094452


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările