ialovenionline
Untitled Prezentare 169 2

TURUL II: Bătălia pentru funcția de primar continuă în TREI localități din raionul Ialoveni

6 noiembrie 2023
1265 vizualizări

La 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. În raionul Ialoveni, peste 37 de mii de alegători s-au prezentat la urnele de vot pentru a-și vota primarii, consilierii locali și consilierii raionali.

Conform rezultatelor preliminare, în 22 de localități din raion au fost aleși primari din primul tur, aceștia acumulând cel puțin 50% din voturi. În trei localități, însă, bătălia pentru funcția de primar va continua în TURUL 2, care va avea loc pe 19 noiembrie

Este vorba despre localitățile:

Ruseștii Noi

În turul doi al alegerilor locale se vor duela candidatul PAS și candidata Partidului Democrația Acasă. Ion Levința a obținut în primul tur 25,71% din voturi, iar Valentina Meșină – 48,68%. Diferența de voturi – 444.

3

Suruceni

Candidatul PAS și candidatul LOC merg în turul doi al alegerilor locale din Suruceni. Sergiu Gorceac a acumulat în primul tur 44,9% din voturile alegătorilor, iar Alexandru Vremea – 23,23%. Diferența de voturi: 236.

5

Nimoreni

Candidata PAS și candidatul PSDE vor lupta la 19 noiembrie pentru fotoliul de primar de Nimoreni. Alexandra Dimitrov a acumulat în primul tur 25,44% din voturi, iar Andrei Covali – 35,40%. Diferența de voturi: 85.

4


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările