ialovenionline

Guvernare locală

primaria ialoveni 08 2022

Beneficiarii terenurilor publice oferite gratuit de Consiliul orășenesc Ialoveni în perioada 2004-2022

12 august 2022
3086 vizualizări

Primăria orașului Ialoveni a oferit informații pe platforma Vreainfo.md în urma unei solicitări privind terenurile publice acordate cu titlul gratuit, prin deciziile Consiliului orășenesc Ialoveni, pe parcursul ultimilor 18 ani.

Acest demers a fost făcut ca urmare a discuțiilor în spațiul public privind împărțirea loturilor de teren pentru construcția caselor de locuit, dar și a tentativei acordării unui loc de casă viceprimarului orașului Ialoveni, Radu Chilaru. Reamintim, că după publicarea acestor informații în mediul online, Consiliul orășenesc Ialoveni, a retras proiectul de decizie privind acordarea gratuită a lotului de teren, chiar dacă acesta fusese avizat pozitiv în comisiile de specialitate formate de aceiași consilieri locali.

Deoarece deciziile Consiliului orășenesc Ialoveni aprobate înainte de anul 2015 sunt păstrate la Serviciul Arhivă al Consiliului raional Ialoveni, Primăria a obținut aceste documente de la Consiliul raional.

Astfel, conform informațiilor furnizate de Primăria Ialoveni, în perioada 2004-2022, Consiliul orășenesc Ialoveni a oferit unor persoane fizice 24 de terenuri gratuite. În lista beneficiarilor sunt nume de foști sau actuali procurori, judecători, consilieri locali, rude ale funcționarilor de la Primărie, cât și persoane mai puțin cunoscute în spațiul public. 

Publicăm documentul oferit de Primăria orașului Ialoveni:

lista terenuri gratuite ialoveni

Acest material este realizat în cadrul campaniei de promovare organizată de către A.O. „Juriștii pentru Drepturile Omului” și este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Britanică și implementat de Internews în Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea Ambasadei Britanice, USAID sau a Guvernului Statelor Unite. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările