ialovenionline
Constantin Toma Primar

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău din România a fost ales „Cetățean de Onorare al raionului Ialoveni”

9 iunie 2023
438 vizualizări

Primarul municipiului Buzău din România, Constantin Toman a fost ales, prin votul consilierilor „Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni”.   Decizia a fost votată la ședința consiliului din data de 25 mai 2023.  

Inițiativa de desemnare a primarului Constantin Toma aparține secretarului consiliului, Nicolae Mereacre și susținută de președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru.

„Constantin Stere este un prieten fidel al raionului Ialoveni, care întotdeauna a manifestat o atitudine frățească față de problemele raionului”, se arată în anexa deciziei. Secretarul Consiliului, Nicolae Mereacre menționează că titlul nu prezintă facilități: „Acest titlul prezintă o diplomă, o panglică tricoloră și o medalie”, ne spune Nicolae Mereacre.

Constantin Toma este un politician român, primar al municipiului Buzău începând cu 2016. Anterior, a fost senator în legislatura 2000–2004 ales în județul Buzău pe listele Partidului Social Democrat (PSD). Acesta a promovat o viziune de dezvoltare a orașului „Buzău – oraș magnet până în 2030” cu misiunea ca Buzăul să obțină așa de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, investitori și vizitatori, astfel încât să devină unul de cele mai importante orașe din România.

Consiliul raional Ialoveni și primăria municipiului Buzău au semnat un acord de înfrățire pe 26 mai 2022.  Primăria municipiului Buzău mai are acorduri de înfrățire cu alte două primării din Republica Moldova: Soroca și Strășeni.

Titlul de „Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni” se oferă din anul 2003 și până astăzi se regăsesc 17 persoane. Lista completă poate fi văzută mai jos.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările