ialovenionline
Captura de ecran din 2024 06 04 la 12.03.39

Maia Sandu îndeamnă cetățenii să participe la Recensământ: „Rezultatele vor ajuta statul să distribuie corect resursele”

4 iunie 2024
148 vizualizări

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii și participe la Recensământul populației și al locuințelor, să fie amabili cu recenzorul și să răspundă corect la întrebări. De rezultatele acestui recensământ depinde modul în care vor fi distribuite resursele bugetare către localități, spune președinta.

„Rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele”, spune Maia Sandu.

Președinta amintește că informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege.

„Recenzorii vor bate la ușile dumneavoastră până la 7 iulie. Interviul durează aproximativ 10 minute. Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova”, mai spune Maia Sandu.

Amintim, raionul Ialoveni se numără printre raioanele cu cea mai mică pondere a locuințelor recenzate până la 26 mai 2024.

Citește și: Deputat: Unele persoane nu declară corect câte persoane locuiesc în locuință. Localitatea va pierde pentru zeci și sute de ani înainte


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările