ialovenionline
NTI0YjIzOTA5MTA5NmE4YjI1MWQ5YWE0MjhjYmM0Yw.thumb

Ministrul de Externe îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe la alegerile europarlamentare

2 iunie 2024
126 vizualizări

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, invită cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia României, Bulgariei, Franței, Poloniei, Letoniei, Ungariei și altor state membre ale Uniunii Europene, să voteze la alegerile europarlamentare din 9 iunie, la secțiile de votare deschise în țara noastră.

Potrivit lui Popșoi, participarea la alegerile europarlamentare, în calitate de cetățeni ai României, „vom arăta întregii Europe că cetățenii Republicii Moldova sunt europeni”.

„Prin prezența noastră masivă, demonstrăm că suntem europeni și că locul nostru este în UE, contribuind astfel la dezvoltarea și integrarea noastră europeană. Participarea la aceste alegeri este esențială pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită în Uniunea Europeană și pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de UE”, mai spune ministrul de Externe.

„Pentru cetățenii României și Bulgariei au fost deschise mai multe secții de votare, iar pentru cetățenii celorlalte țări, votul se va desfășura la misiunile diplomatice aflate în Republica Moldova”, precizează Mihai Popșoi.

Amintim, la 9 iunie 2024, vor avea loc alegerile europarlamentare, iar cetățenii români își vor alege membrii care să îi reprezinte în Parlamentul European. În afara României, cetățenii români vor putea vota în 915 secții de votare, dintre care 52 de secții în Republica Moldova, inclusiv 4 în Raionul Ialoveni. Unde vor fi amplasate aceste secții, vezi AICI.

Citește și: Alegeri europarlamentare: cine sunt candidații și ce oferte au pentru alegătorii din R. Moldova

Ialovenenii cu cetățenie română, așteptați la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024: „O veți face pentru viitorul Republicii Moldova”

Cele mai frecvente întrebări privind votul în străinătate la alegerile din 9 iunie 2024


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările