ialovenionline
bardar poza 2018Foto: radiochisinau.md

O nouă agropensiune ar putea fi construită în Bardar. Agenția de Mediu este în așteptarea observațiilor privind impactul asupra mediului

3 iulie 2023
507 vizualizări

În satul Bardar urmează a fi construită și amenajată o nouă agropensiune. Consiliul local a votat deja modificarea destinației terenului pe care agentul economic intenționează să construiască pensiunea, iar într-un anunț publicat pe pagina Primăriei Bardar se spune că Agenția de Mediu este în așteptarea comentariilor și observațiilor ce pot fi depuse, în formă scrisă, la sediul autorității, Str Albișoara 38, Chișinău.

Pentru începerea lucrărilor, agentul economic trebuie să aibă toate avizările, ne spune secretara consiliului din Bardar. La moment, agentul economic este în proces de colectare a documentației necesare.

SRL „Bahna Silver”, agentul economic ce intenționează deschidere pensiunii, are în plan o construcție în 2 nivele, cu mansardă, cu amenajarea spațiilor verzi (gazon, arbori, arbuști), alei și căi de acces pavate.

Deși Agenția de mediu a decis că pentru începerea lucrărilor nu este necesară efectuarea evaluării impactul asupra mediului și nu este necesară eliberarea avizului expertizei ecologice pentru activitatea planificară, totuși, a expediat Primăria Bardar un anunț prin care se spune că Agenția de Mediu este în așteptarea observațiilor și comentariilor privind impactul activității agropensiuni asupra mediului. Acestea pot fi depuse la sediul Agenției.

De asemenea, Agenția solicită agentului economic să elaboreze și să coordoneze documentația în proiect, în corwspundere cu cerințele de protecția a mediului, să informeze autoritățile administrative locale și a populației privind activitățile planificare, să depoziteze conform cerințelor normative și să predea ulterior toate tipurile de deșeuri formate în perioada de construire și funcționare.

O altă cerință a Agenției de Mediu, către agentul economic, este ca cel din urmă să efectueze investigații pedologice și să decoperteze stratul de sol fertil, cu depozitarea acestuia în halde separate de straturile de sol mineral, până la începere lucrărilor de construcție.

pensiune Bardar anunt public

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările