ialovenionline
688849

Primăria Nimoreni oferă 10 mii de lei ajutor familiei lui Igor Ciofu, victima atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău

14 august 2023
396 vizualizări

Familia lui Igor Ciofu, victima atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iulie va primi un ajutor financiar de 10 mii de lei, din bugetul local al localității Nimoreni. Primarul satului, Andrei Covali ne-a comunicat că Primăria urmează să întreprindă și alte acțiuni post-mortem.

La inițiativa primarului, consilierii au aprobat decizia privind acordarea unui ajutor material în valoare de 10 mii de lei, soției victimei, Diana Ciofu. Andrei Covali, primarul localității spune că urmează și alte acțiuni a fi întreprinse de primărie. „Ne dorim să redenumim o stradă din localitate în memoria lui Igor Ciofu și conferirea post-mortem a titlului de „Cetățean de onoare al localității Nimoreni”. Urmează să facem și consultării cu cetățenii vis a vi de aceste acțiuni”, a specificat primarul.

Și Guvernul Republicii Moldova anunța anterior că oferă câte un milion de lei pentru familiile celor doi angajați ai Aeroportului care au murit în urma cumplitului atac.

Amintim că Igor Ciofu, locuitor al satului Nimoreni a fost victima atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, când un cetățean al Tadjikistanului a primit refuz de a intra în Republica Moldova din considerente de securitate a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie 2023 zi de doliu național

Screenshot 2023 08 14 13.32.28

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările