ialovenionline

Guvernare locală

Untitled design

Strada pietonală în Ialoveni: Autoritățile s-au răzgândit

12 februarie 2024
468 vizualizări

Începând cu 27 octombrie 2023, strada Alexandru cel Bun din orașul Ialoveni, între cele două sensuri giratorii, ar fi trebuit să fie stradă pietonală în fiecare zi de duminică sau de sărbătoare nelucrătoare, între orele 08:00-22:00. Cel puțin asta au decis consilierii încă din luna august. Totuși, decizia nu a fost pusă în aplicare. Mai mult, autoritățile s-au răzgândit și au mai diminuat din zilele în care principala strada din Ialoveni să poată fi pietonală.

Decizia de a oferi statut de stradă pietonală, în anumite zile, a fost votată de consilierii locali la ședința din 25 august 2023. Această însă nu a fost pusă în aplicare.

Prin intermediul platformei Vreauinfo.md, IaloveniOnline a solicitat Primăriei Ialoveni să ne spună din ce motive această decizie nu este executată. Primăria a răspuns cererii de informație, menționând că intenția este demult, și că „zonele pietonale trebuie sa fie semnalizate ca atare, iar organizarea şi dirijarea traficului rutier se efectuează prin intermediul mijloacelor de semnalizare, însă nu a oferit un răspuns clar la întrebarea noastră. 

Ialovenionline a întrebat și părere oamenilor într-un vox cu referire la statutul de strada pietonală după decizia în care ar fi trebuit să fie pietonală în fiecare zi de duminică sau de sărbătoare nelucrătoare, între orele 08:00-22:00.

Subiectul a fost readus în discuție la ședința consiliului din 18 ianuarie 2024. Actuala componență a consiliului a modificat decizia precedentului consiliu, fiind exclusă sintagma „ziua de duminică și zilele de sărbătoare nelucrătoare conform  art. 11 din Codul Muncii al R. Moldova, aceasta fiind substituita cu sintagma „zile de sărbătoare planificate de Primăria Ialoveni. Altfel spus, stradă pietonală va fi rămâne pietonală la fel cum a fost și până acum.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările