ialovenionline
Captura de ecran din 2024 06 04 la 14.54.08

Maia Sandu îndeamnă cetățenii europeni să iasă la vot pe 9 iunie

6 iunie 2024
126 vizualizări

Președinta Republicii Moldova îndeamnă cetățenii care au și cetățenie europeană să participe la alegerile europarlamentare din acest an, pentru a decide componența următorului Parlament European. Potrivit acesteia, este nevoie de un Parlament European care să susțină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Dragi moldoveni, mă adresez celor care au deja cetățenie europeană, fie că au pașaport românesc, bulgar, italian, francez sau al altui stat al Uniunii Europene. În perioada 6-9 iunie au loc alegeri europarlamentare, iar votul moldovenilor pentru un Parlament European care susține aderarea Republicii Moldova la UE este important pentru întreaga țară”, spune Maia Sandu.

De menționat că în România și Republica Moldova, alegerile europarlamentare vor avea loc pe 9 iunie. În țara noastră vor fi deschise 52 de secții de vot, dintre care 4 vor fi deschise în Raionul Ialoveni. Unde vor fi amplasate aceste secții, vezi AICI.

Citește și: Ministrul de Externe îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe la alegerile europarlamentare

 Alegeri europarlamentare: cine sunt candidații și ce oferte au pentru alegătorii din R. Moldova

Ialovenenii cu cetățenie română, așteptați la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024: „O veți face pentru viitorul Republicii Moldova”

Cele mai frecvente întrebări privind votul în străinătate la alegerile din 9 iunie 2024


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările