ialovenionline
3

DOC. Alegeri: Lista propusă de partidul condus de Ion Chicu, la funcția de consilier raional în Ialoveni

29 septembrie 2023
826 vizualizări

La data de 26 septembrie, Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale nr. 21 (CECE) a aprobat listele cu candidații la funcția de consilier în Consiliul Raional Ialoveni, propuse de 7 partide, pentru alegerile din 5 noiembrie 2023. Printre listele aprobate se numără și cea propusă de Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, partid fondat la începutul anului 2021, condus de Ion Chicu – fost premier în guvernarea asumată de Partidul Socialiștilor din noiembrie 2019.

Conform tragerii la sorți, PDCM va fi al patrulea în buletinul de vot.

Vezi și cine sunt candidații înaintați de CUB, PSRM, LOC, PAS, PSDE, Platforma DA.

Primul pe lista PDCM este Gandrabur Victor, consilier local în Ruseștii Noi, ales în 2019 pe listele Partidului Democrat și fost consilier raional din partea Partidului Liberal.

Următorul pe listă este Gaștea Ruslan, care a mai candidat o dată în 2019 pentru un loc în Consiliul Raional Ialoveni, în calitate de candidat independent, însă nu a acces în consiliu, acumulând doar 11 voturi. Gaștea a mai candidat independent și la funcția de consilier orășenesc Ialoveni, de asemenea, fără succes, iar în anul 2015 a candidat pe locul 2 pe lista Partidului Comuniștilor și a devenit consilier de pe lista celor supleanți în ultimele luni ale mandatului Consiliului orășenesc Ialoveni din 2015-2019. Gaștea și-a încercat norocul și la alegerile parlamentare din 2021, pe lista partidului „Șor”, însă nu a ajuns deputat.

Pe locul trei este Ormos Vadim, ales în 2019 consilier local în Văratic ales de pe listele Partidului Democrat, urmat de Igor Bodean, profesor în Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Văsieni, și un funcționar din cadrul Primăriei Cigîrleni – Odagiu Vasile.

Pe locul 6 se află Parfeni Victor care a acces în Consiliul local Puhoi la alegerile din 2019, de pe listele Partidului Socialiștilor, iar pe locul 7 se află Lavriniuc Natalia, fosta secretară a Consiliului comunal Ruseștii Noi.

Pe locul 8 este o studentă, Afanasii Alexandrina, din Zîmbreni, care este secretara Organizației Teritoriale a partidului, urmată de secretara Consiliului Local Nimoreni, Ursu Violeta.

Alți candidați, îi vedeți mai jos:

9.HCECE inregistrare PP dezvoltarii page 0002
9.HCECE inregistrare PP dezvoltarii page 0003

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările