ialovenionline
2 1

DOC. Cine sunt candidații partidului LOC la funcția de consilier în Consiliul Raional

29 septembrie 2023
1132 vizualizări

ACTUALIZARE: Lista înaintată de LOC a fost modificată, prin hotărârea CECE 21 din 4 octombrie 2023. Astfel, au fost incluse patru persoane în listă:

modificare lista LOC 4octombrie

La data de 26 septembrie, Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale nr. 21 (CECE 21) a aprobat listele cu candidații la funcția de consilier în Consiliul Raional Ialoveni, propuse de 7 partide, pentru alegerile din 5 noiembrie 2023. Printre listele aprobate se numără și cea propusă de Partidul Politic Liga Orașelor și Comunelor (LOC), partid nou creat, la începutul anului 2023.

Conform tragerii la sorți, LOC va fi al cincilea în buletinul de vot.

Vezi și cine sunt candidații înaintați de CUB, PSRM, PDCM, PAS, PSDE, Platforma DA.

LOC propune pentru alegerile din 5 noiembrie, o listă cu 20 de candidați la funcția de consilier raional Ialoveni, dintre care 8 sunt femei și 12 sunt bărbați, originari din mai multe localități din raionul Ialoveni, unii dintre ei deținând deja anumite funcții publice.

Primul pe listă este unul din cei trei co-președinți ai partidului, Anatolie Dimitriu – fost deputat și fost președinte al raionului Ialoveni, care a revenit în politică, după câțiva ani de pauză. Acesta este din Zîmbreni și este director adjunct al SRL Ambianța (fabrică de mobilă).

Al doilea candidat pe listă este directoarea grădiniței nr 5 din Costești, Alexandra Bortă. La alegerile locale anterioare, aceasta a fost aleasă consilier local în satul Costești, de pe listele partidului Uniunea Salvați Basarabia.

Al treilea pe listă este Sainsus Valeriu, conferențiar universitar ASEM, consilier local în Răzeni, ales de pe listele Partidului Popular Românesc. Un alt consilier din Răzeni, ales în 2019 de pe listele PPR este Beregoi Vasile, care în aceste alegeri se poziționează pe locul 11 în lista LOC pentru funcția de consilier raional Ialoveni.

Următorii pe listă sunt: actualul viceprimar al orașului Ialoveni, Radu Chilaru, actuala vicepreședintă a Consiliului Raional Ialoveni, Galina Tonu, fostul primar de Ruseștii Noi ales din partea Partidului Democrat din Moldova – Pavel Codreanu.

Locul 7 pe listă este ocupat de Carabeț Iurie, consilier local independent în Horești, urmat de secretarul Consiliului Raional Ialoveni – Mereacre Nicolae, și de Catarau Oxana – lector USM.

Locul 10 este ocupat de Levinte Maria, aleasă în 2019 consilieră locală în Hansca, de pe listele PLDM.

Locul 12 – Gavrilan Radu, consilier local în Mileștii Mici, ales în 2019 pe listele Partidului Unității Naționale.

Pe lista LOC (locul 14) se regăsește și actualul consilier raional Tonu Alexandru, ales în 2019 de pe listele PLDM, dar și actualul director al Liceului Teoretic Zîmbreni, Leu Valentina (locul 15).

De menționat că partidele încă mai pot face modificări în liste, până la data de 6 Octombrie.

Întreaga listă cu candidații LOC poate fi consultată mai jos:

8.HCECE inregistrare LOC page 0002
8.HCECE inregistrare LOC page 0003

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările