nexus

Acasa Politic

Politic

Primăria Ialoveni propune noi taxe pentru locuitorii oraşului

Vineri, 24 Noiembrie 2017 20:35

taxe locale 2018

 

La 22 noiembrie, Primăria Ialoveni a organizat consultări publice la tema „Proiectul bugetului orașului Ialoveni pentru anul 2018, inclusiv taxele locale”. În cadrul acestora, administraţia publică locală a propus introducerea, începând cu anul viitor, a unor taxe noi aplicate nu doar agenţilor economici, ci şi tuturor locuitorilor oraşului.

Citeşte mai mult...

   

Ialoveniul a fost inclus în cea mai bizară circumscripţie uninominală din republică

Vineri, 03 Noiembrie 2017 22:08

circumscriptii ialoveni

 

Oraşul Ialoveni face parte din circumscripţia uninominală nr. 22, împreună cu zece localităţi din raion (Dănceni, Horodca, Malcoci, Nimoreni, Ruseștii Noi, Ruseștii Vechi, Sociteni, Suruceni, Ulmu și Văsieni), şase localităţi din raionul Străşeni (Bucovăț, Rassvet, Căpriana, Cojușna, Scoreni și Vorniceni) şi şapte sate din raionul Călăraşi (Buda, Horodiște, Pîrjolteni, Sadova, Tuzara, Novaci și Seliștea Nouă). Pe teritoriul circumscripţiei respective locuiesc 62740 de alegători introduşi în listele electorale. Localităţile raionului nostru, situate mai la sud de oraşul Ialoveni, fac parte din circumscripţia uninominală nr. 37, cu 60767 de alegători. În această circumscripție au mai fost incluse localități din raioanele Căușeni și Hîncești.

Citeşte mai mult...

   

Primăriile Ialoveni și Costești au devenit mai transparente

Miercuri, 25 Octombrie 2017 18:25

IDIS 2016

 

Potrivit celui de-al doilea studiu realizat de IDIS “Viitorul”, cele două localități din raionul Ialoveni s-au ridicat considerabil în clasamentul transparenței. Consiliul raional Ialoveni, însă, a coborât zece poziții în același clasament al raioanelor. În ediția din acest an a studiului au fost monitorizate 60 de Primării din republică și 32 de Consilii raionale. Niciuna din cele trei instituții menționate nu a ajuns la jumătate din punctajul maxim disponibil.

Citeşte mai mult...

   

Consiliul orășenesc Ialoveni a prelungit două străzi din localitate

Joi, 07 Septembrie 2017 21:07

str M Viteazul

 

Astăzi, 7 septembrie 2017, a avut loc ședința ordinară a Consiliului orășenesc Ialoveni. Astfel, timp de aproximativ o oră, consilierii locali au examinat peste 30 de proiecte de decizii. Dintre acestea, doar 20 au fost publicate pe pagina oficială a Primăriei, restul fiind introduse în ordinea de zi pe ultima sută de metri.

Citeşte mai mult...

   

FALS: ONG-urile și portalurile din Moldova sunt finanțate de NED pentru propagandă și partizanat politic

Luni, 14 August 2017 18:42

stop fals atv

 

La 10 august curent, mai multe instituţii mass-media afiliate Partidului Socialiștilor din Moldova (Accent TV, Actualitati.md, KP.md) au tirajat informații false potrivit cărora, mai multe organizații neguvernamentale și portaluri informaționale din R. Moldova sunt finanțate de către o fundație din SUA (the National Endowment for Democracy / NED) pentru a lupta împotriva propagandei ruseşti şi a partidelor de stânga din Moldova. Deși sunt acuzate de spălare de bani și de partizanat politic, nicio organizație nu a fost contactată pentru a i se oferi dreptul la replică. ONG-urile vizate resping acuzațiile ce li se aduc.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus