Acasa Politic

Politic

Consilierii locali din Horești și-au pus semnăturile pe Declarația de Unire cu România

Vineri, 16 Februarie 2018 19:53

unire horesti

 

Declarația de Unire cu țara-mamă România a fost semnată astăzi și de consilierii locali din Horești. Astfel, satul Horești a devenit a șaptea localitate din raionul Ialoveni care a semnat acest document simbolic.

Citeşte mai mult...

   

Președintele raionului Ialoveni și-a anunțat demisia din funcție

Vineri, 16 Februarie 2018 14:39

dimitriu demisie

 

Președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, și-a prezentat astăzi demisia în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional.

Citeşte mai mult...

   

Declarația de Unire cu România a fost semnată și în comuna Răzeni

Marţi, 13 Februarie 2018 11:58

unire razeni

 

Comuna Răzeni a devenit a nouăsprezecea localitate din Republica Moldova care a semnat Declarația de Unire cu țara-mamă România. Semnarea festivă a actului a avut loc duminică, 11 februarie 2018, în tmpul unei ședințe extraordinare a Consiliului local, fiind urmată de un concert.

Citeşte mai mult...

   

FALS: SUA pregătesc Moldova pentru un război hibrid cu Rusia

Vineri, 02 Februarie 2018 17:00

Fals Nato

 

Site-ul Vkurse.md, care promovează ideile politice ale socialiștilor și ale președintelui Igor Dodon, a publicat recent articolul ”Стал известен первый проект Бюро связи НАТО в Кишиневе: Молдову готовят к гибридной воине с Россией”(în traducere:”Primul proiect al Oficiului de legătură NATO Chișinău a devenit cunoscut: Moldova este pregătită pentru un războinic hibrid cu Rusia”), în care se afirmă că Statele Unite ale Americii (SUA) vor realiza o cercetare pentru a vedea dacă Republica Moldova s-ar descurca în condiții de război. Autorul acestui articol, Aleksandr Medvedev, afirmă că cercetarea ”va fi realizată cu sprijinul activ al Oficiului de legătură NATO de la Chișinău”. Oficiul de legătură NATO califică această informație ca fiind falsă.

Citeşte mai mult...

   

Încă trei localități din raionul Ialoveni au semnat pentru Unirea cu România

Marţi, 30 Ianuarie 2018 10:53

votanti unire puhoi

 

Ieri, 29 ianuarie, toți consilierii locali din satul Puhoi, împreună cu primarul și secretarul consiliului, au semnat în unanimitate declarația de unire cu țara-mamă România. Anterior, aceeași declarație a fost semnată la Ulmu și la Văsieni, iar la 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, declarația a fost votată într-o atmosferă solemnă la Bardar și la Ruseștii Noi.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md